missie - RC DIABOLOS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Club > about us

Missie


RC Diabolos wil rugby in onze regio uitbouwen op een zo breed mogelijke basis en op een sociaal voor eenieder aanvaardbare wijze.

Wij hebben de Panathlonverklaring ondertekend als start voor meer ethiek in de jeugdsport. WIj staan 100% achter de decreten  Ethisch en  Medisch  verantwoord sporten.

Woordje van de voorzitter.


"Rugby is one of the great templates for life. It teaches reward and effort and teamwork. You can't be a star unless you can get 14 other players on your side to cooperate."

Deze uitspraak van Tony O'Reilly, een Ierse rugby-international, stemt perfect overeen met de filosofie die het bestuur en de begeleiders van Diabolos Rugbyclub VZW aan elke jeugdspeler wil meegeven.

Het vertolkt immers waarden die erg belangrijk zijn om met een voorsprong aan het volwassen leven te beginnen.
Moed, wilskracht, verbeelding en het vermogen om elke uitdaging en elk probleem aan te pakken: dat is wat een rugbyspeler leert bij het beoefenen van de sport.
Het zijn net die waarden die hem zullen helpen om ook naast het rugbyveld gerespecteerd te worden.


Rugby is op een zekere manier "een school voor het leven".
Daarom ook besteedt rugbyClub Diabolos heel veel aandacht aan een goede opleiding voor de jeugd.

Een gestructureerde groep van vrijwilligers zorgt ervoor dat de trainingen en het organiseren van wedstrijden en tornooien vlot verlopen.

Het bestuur zelf zorgt dan weer voor de nodige contacten met de Belgische Rugbybond (BRB), de Rugby Vlaanderen , de gemeenten Schilde en  de omliggende scholen.

Rugby is in Vlaanderen een gestaag groeiende sport en onze club is daarbij één van de belangrijkste groeipolen. In 2002 zijn wij gestart met onze rugbyschool en telden dik 10 jaar later al meer dan 150 jeugdspelers. Al onze ploegen Dames, Senioren, U18, U16, U14, U12, U10en U08 zijn in de nationale en regionale competitie een geduchte tegenstander en vaste waarde geworden. Op internationale tornooien zijn wij een graag geziene gast.

Blijven groeien is de uitdaging. De club wil daarom rugby in onze regio uitbouwen op een zo breed mogelijke basis en op een sociaal voor eenieder aanvaardbare wijze.

Ik ben ervan overtuigd dat wij met z'n allen hierin zullen slagen.

Try it! Speel met ons mee.

Wie zich inzet, ziet zijn inspanningen al gauw omgezet... in een echte passie!
Tot kijk binnenkort op of naast het veld!

Ovale Groeten

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu