Jonge rugbyspelers van Rugby Club Diabolos Schilde vieren samen tijdens een wedstrijdmoment in volle actie.

Is rugby wel iets voor ons?!

Bij Rugby Club Diabolos in Schilde krijgen we deze vraag vaak. Het antwoord? Absoluut!

Rugby is namelijk één van de meest inclusieve sporten die er bestaat, geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke mogelijkheden. Bij ons staat respect voorop: respect voor medespelers, tegenstanders, coaches en het spel zelf.

Rugby: een sport voor iedereen
Rugby is uniek omdat het letterlijk voor iedereen toegankelijk is. Vanaf U6 kunnen zowel jongens als meisjes beginnen met rugby, waar ze op speelse wijze kennismaken met de basisprincipes van de sport. Waarden en normen zoals respect, teamwork, discipline en doorzettingsvermogen worden vanaf het eerste moment meegegeven. Dit zijn lessen die ver buiten het rugbyveld waardevol zijn en helpen bij de ontwikkeling van onze jonge spelers.

Levenslang leren
Wat rugby bijzonder maakt, is dat je op elke leeftijd met de sport kunt beginnen. Of je nu jong of oud bent, het is nooit te laat om de kneepjes van het spel te leren. Rugby is een sport die je op elk niveau kunt spelen, waarbij er voor elke speler een plaats is, ongeacht of je een beginner bent of al ervaring hebt.

Inclusiviteit en diversiteit
Bij Rugby Club Diabolos verwelkomen we iedereen. Rugby is een sport voor mensen van alle posturen: groot, klein, snel, krachtig, iedereen draagt bij aan het team. De sport moedigt diversiteit aan en waardeert de unieke talenten van elke speler.

Respect als fundament
Een van de mooiste aspecten van rugby is de nadruk op respect. Dit is niet zomaar een regel, maar de kern van het spel. Spelers leren vanaf het begin dat respect voor tegenstanders, scheidsrechters en het spel even belangrijk is als het scoren van een try. Dit maakt rugby een sport met sterke waarden, waar respect voor elkaar altijd op de eerste plaats komt.

Rugby: meer dan alleen een sport
Rugby is meer dan gewoon een balspel. Het is een gemeenschap. Bij Rugby Club Diabolos staan we voor sportiviteit, vriendschap en plezier, zowel op als naast het veld. Je zult merken dat onze club een warme, ondersteunende omgeving biedt waar iedereen zich welkom voelt en deel kan uitmaken van iets groters.




Wil je zelf ervaren wat rugby voor jou of je kinderen kan betekenen? Kom gerust eens langs bij een van onze trainingen. Wie weet is rugby precies wat je zoekt!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *