Mixar

‘Wat is Mixar Rugby?’

Mixed Ability erkent het recht van iedereen om deel te nemen aan een maatschappelijke sportbeleving zonder te worden gescheiden, geclassificeerd of gelabeld. Mixed Ability is een sociale beweging binnen de sport, die op een actieve manier inclusie en gelijkheid promoot door een gevoel van thuishoren en lidmaatschap te creëren binnen een groep, team of club. Mixed Ability sporten volgen dezelfde regels als de mainstream sporten zonder adaptaties, met enkel kleine aanpassingen die rekening houden met de noden van de individuele deelnemer.

Meer info over mixarrugby op www.rugby.vlaanderen/mixar

‘De Diaboloco’s!’

De Diaboloco’s – dat is passie voor rugby en mensen, rugbyplezier op het veld maar zeker ook in ‘de derde helft’ naast het veld. Een ploeg waar iedereen zich kan thuis voelen en recht heeft op een plekje in het team. Een ploeg met mannen en vrouwen, met of zonder rugbyervaring, met of zonder beperking.

We willen ons focussen op wat mensen kunnen doen. Wij staan voor duurzame sportparticipatie en willen barrières tussen invalide en valide deelnemers doorbreken, sociale exclusie aan de kaak stellen en op lange termijn een positieve verandering maken. We zijn tenslotte toch allemaal een beetje ‘loco’?!

Verdere info kan u ook vinden op onze Facebook-pagina.

Praktische info Rugbyclub Schilde Diaboloco’s

  • Data eerste 4 gratis proeftrainingen 3/9, 17/9, 1/10, 15/10 – telkens van 18u30 tot 20u00.
  • Voor wie? Iedereen van 16 jaar tot 99 jaar die goesting heeft in rugby en fysiek in staat is om het veld op te lopen.
  • Contactpersonen: Ben Bax –diabolocos@rcdiabolos.be – 0479/857452
  • lidgeld € 70
  • Inschrijven via voorzitter@rcdiabolos.be met vermelding naam, leeftijd, rugbyervaring (indien ja, op welke manier?) en eventuele zaken waar we rekening mee moeten houden (fysiek/mentaal).
  • Adres: Terrein Training: sportcomplex Caters     
  • Moerstraat thv 57 2970 Schilde